‹ Terug

de splitsstraat

Het splitsen van hoeveelheden is de basis voor leren rekenen. De splitsstraat is zo gemaakt dat het visueel wordt. Zo kunnen de kinderen met meer plezier splitsingen oefenen van 1 t/m 9.
Bij ieder huisje horen afbeeldingen om de splitsingen visueler te maken:

  • bij huisje 1 hoort de zon

  • bij huisje 2 twee kinderen

  • bij huisje 3 drie kuikentjes

  • bij huisje 4 vier poezen

  • bij huisje 5 vijf appels

  • bij huisje 6 zes vogels

  • bij huisje 7 zeven tulpen

  • bij huisje 8 acht wolken

  • bij huisje 9 negen vlaggetjes aan de staart van de vlieger.

De poster en de overige materialen vormen samen een leerlijn splitsen t/m 9.
Met de whiteboardposter en de andere materialen kan geoefend worden door de leerlingen. Zo kan er op verschillende manieren met de splitsingen geoefend worden.

 

 

 

Klik hier voor meer uitleg over de splitsstraat.

 

 

 

 Kijk voor de  materialen en prijzen in de webshop

 

een poster (met bijbehorende oefenfilmpjes)

Een poster met de splitshuisjes van 1 tot en 9. Bij aankoop van deze poster krijg je via de mail een wachtwoord. Met dit wachtwoord kom je bij filmpjes die bij de splitsstraat horen. Bij ieder splitshuisje vanaf huisje 3 is er een filmpje, waarmee het splitsen geoefend kan worden.

poster 135x45cm

 

 

Bij aankoop van een van de posters, krijg je via de mail het wachtwoord om gebruik te kunnen maken van deze filmpjes. Klik hier voor meer informatie over de filmpjes.

 

 
Klik hier voor de pagina met de filmpjes.

een whiteboardposter (met bijbehorende oefenfilmpjes)

Een whiteboard poster waarmee met een whiteboard stift oneindig geoefend kan worden met de splitsingen. Ook bij aankoop van deze poster krijg je via de mail een wachtwoord.  Met dit wachtwoord kom je bij filmpjes die bij de splitsstraat horen.  Bij ieder splitshuisje vanaf huisje 3 is er een filmpje, waarmee het splitsen geoefend kan worden. Dit zijn dezelfde filmpjes als bij de poster hierboven.

 

Tip!!

Plak de poster met dubbelzijdig tape op een triplex plaat, dat is handiger in gebruik.


whiteboardposter 135x45cm         

 

 

Klik hier voor de pagina met de filmpjes.       

 

werkbladen (pdf bestand)

Bij de splitsstraat kan goefend worden met de werkbladen. Bij de splitsingen van 3 t/m 9 zijn verschillende werkbladen om te oefenen. Dit bestand is te koop in de webshop.

Klik hier om de inhoud van dit pakket te zien.

 

 

 

afbeeldingen (pdf bestand)

Dit bestand bestaat uit achttien A4'tjes met afbeeldingen van de splitsstraat.

Drie kuikentje, vier katten, vijf appels, zes vogels, zeven tulpen, acht wolken en negen vlaggetjes met de vlieger. Druk deze af, knip en lamineer ze voor langdurig gebruik. Met de afbeeldingen kun je de splitsingen visueel maken.

 

 

 

kaartjes met getallen (pdf bestand)

Kaartjes met de getallen in dezelfde kleur als het splitshuisje. De rondjes en de vierkantjes zoals ze op de splitshuisjes afgebeeld staan. Met deze kaartjes kunnen de splitsingen op het bord opgehangen worden. Je kan er ook tussendoor spelletjes meedoen. Denk bijvoorbeeld aan mix en koppel. Dit bestand bestaat uit 24 A4'tjes met alle rondjes en vierkantjes waar alle splitsingen van 1 t/m 9 meegemaakt kunnen worden. Doordat iedere splitsing zijn eigen kleur heeft kunnen er ook met verschillende splitsingen door elkaar geoefend worden. Klik hier voor meer informatie.

 

 
kleurplaten (pdf bestand)

Bij de splitsstraat zijn kleurplaten van de splitshuisjes 1 t/m 9. Op de kleurplaten staan dezelfde afbeeldingen, als op de poster, die als hulpmiddel gebruikt kunnen worden. Bij splitshuis 1 de zon, bij splitshuis 2 de kinderen, bij splitshuis 3 de kuikentje enz. Op de kleurplaat kunnen de splitsingen gemaakt en gekleurd worden om daarna mee naar huis te nemen om te oefenen. Alle kleurplaten naast  elkaar vormen de splitsstraat.   

Het bestand bestaat uit 18 A4"tjes waarop de negen huizen op A4 formaat en op A5 formaat afgedrukt kunnen worden.

 

 

controleerfilmpjes met noteerbladen (pdf bestand)

Bij de splitsstraat zijn ook filmpjes verkrijgbaar waarmee gecontroleerd kan worden welke splitsingen er al beheerst worden en welk nog niet. Deze filmpjes kunnen individueel gebruikt worden, maar ook klassikaal. Op ieder noteerblad staat een QR code die linkt naar het desbetreffende filmpje. De leerling vult de antwoorden in op het bijbehorende noteerblad. De filmpjes bestaan uit twee delen. Bij het eerste deel heeft de leerling nog steun aan de afbeeldingen (van bijvoorbeeld de kuikentjes bij 3 of de poesjes bij 4 enz.) Bij het tweede deel moet de leerling de splitsing maken zonder de afbeeldingen. In het pdf bestand zitten ook antwoordkaarten van de filmpjes. Zo kan de leerling zelf kijken welke splitsingen nog niet beheerst worden. Deze kunnen op het noteerblad genoteerd worden. De leerling hoeft dan alleen deze splitsingen nog maar te oefenen. Bij aankoop krijg je via de mail een pdf bestand met de  zeven noteerbladen (3 t/m 9). Op dit pdf bestand staan ook de linken naar de filmpjes. Zo kunnen de filmpjes dus niet alleen via een QR code, maar ook via een link om klassikaal op het digibord gebruikt worden.

Voor meer informatie klik hier.