‹ Terug

de tafelstraat

De tafels zijn belangrijk voor bepaalde onderdelen van het rekenen. Om tafels geautomatiseerd te krijgen, is het noodzakelijk om heel veel te oefenen. De tafelstraat maakt dit mogelijk. Met het gebruik van deze tafelstraat kunnen kinderen op een aantrekkelijke manier oefenen met de tafels. Bij de poster wordt een uitgebreid pakket met  dertig filmpjes meegeleverd. Per mail krijg je een wachtwoord om op deze site bij de filmpjes te komen.  

Met de whiteboardposter kan oneindig geoefend worden met de tafels. Ook bij aankoop van deze poster kan je gebruik maken van de dertig filmpjes om op verschillende manieren de tafels te oefenen. Op de pagina van de filmpjes staat ook een link naar een Prowise presenter bestand. Hiermee kunnen op het digibord de verschillende tafels worden aangeboden. Verder staan daar ook de dertig filmpjes met een link. 
Wanneer een tafel beheerst wordt verdienen ze de 'winkel' voor hun eigen winkelstraat. Dit is een stimulans om de tafels te gaan oefenen.

Hieronder vind je een overzicht van alle materialen.

 

 

 

Klik hier voor meer uitleg over de tafelstraat.

 

 

 

 


Kijk voor de  materialen en prijzen in de webshop.

 

een poster               

   poster 135x45cm

 

Klik hier voor de pagina met de filmpjes.

 

 

een whiteboardposter

  whiteboardposter 135x30cm   

 

 

Klik hier voor de pagina met de filmpjes.

 

alle winkels op A3 formaat  (pdf bestand)

Met dit bestand kunnen alle winkels op A3 formaat afgedrukt worden. Het is fijn dat wanneer er een tafel wordt aangeboden deze zichtbaar in de klas kan worden opgehangen. Iedere winkel kan afgedrukt worden met en zonder antwoorden. Met een whiteboard stift kunnen dan de antwoorden opgeschreven worden. Wanneer dit pdf-bestand gekocht is, krijg je via de mail het pdf bestand en kan het afgedrukt worden. 

 

 

kaartjes voor het aanbieden van de tafels (pdf bestand)

 

Dit bestand heeft 40 A'4tjes. Bij de tafels van 2 t/m 10 horen per tafel vier A4'tje om de tafel aan te bieden. Tien kaartjes met één boodschap voor op het bord, tien kaartjes met de tafelsommen, tien kaartjes met de antwoorden en tien kaartjes met afbeedlingen. Deze kaartjes zijn op verschillende manieren te gebruiken. Denk aan koppel en mix of aan de drie kaartjes die bij elkaar horen naast elkaar te leggen. Druk het af op dikker papier en lamineer het voor langdurig gebruik. Klik hier om de inhoud van het bestand te zien.


oefenblaadjes voor thuis
(pdf bestand)

Wanneer er een tafel geoefend moet worden, kun je met deze blaadjes de tafel mee naar huis geven. Op een A5 formaat blaadje staat de tafel die geoefend moet worden met een QR-code. De QR-code linkt naar een filmpje. Op een telefoon of tablet kan het filmpje bekeken worden en zo kan de tafel geoefend worden. Het oefenblad is er voor de tafel van 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 en 9. Wanneer dit pdf-bestand gekocht is, krijg je via de mail het pdf bestand en kan het voor ieder kind uitgeprint worden.

 

de tafelstraat als portfolio (pdf bestand)

Een kind kan zijn eigen winkelstraat gaan vullen met winkels. Wanneer een tafel beheerst wordt, mag de winkel in de winkelstraat geplakt worden. De winkelstraat bestaat uit twee delen. Het eerste deel is voor de tafels van 1, 2, 3, 4, 5 en 10. Het tweede deel kan er aan vastgeplakt worden en daar staan de overige tafels op. Wanneer dit pdf-bestand gekocht is, krijg je via de mail het pdf bestand en kan het voor ieder kind uitgeprint worden.

 

 

 

 

de tafelboekjes (pdf bestand)

Acht boekjes met bij ieder boekje een antwoordenboekje. Voor alle tafels een boekje op A5 formaat om met een tafel te oefenen. In ieder boekje staan twee QR-codes, dat is link naar een filmpje om de oefenen met de tafel en een om te checken of de tafel beheerst wordt. Verder staan er verschillende oefeningen in. Wanneer dit pdf-bestand gekocht is, krijg je een wachtwoord en kan het voor ieder kind uitgeprint worden. Klik hier voor de boekjes.                         A5 formaat boekjes om de tafels te oefenen 

   


kleine winkels tafelstraat (pdf bestand)

Een pdf bestand om kaartjes te maken met de sommen en antwoorden van de tafels 2 t/m 10. 

Met de kaartjes kan de som en het antwoord bij elkaar gezocht worden of het memoryspel kan gespeeld worden.

Je kan de losse kaartjes met magneetplakband ook op een bord plakken om zo snel even de tafelsommen te oefenen.

Dit alles kan per tafel, maar ook met verschillende tafels door elkaar.

De grijze kaartjes maken het moeilijker, want daar ziet de leerling niet bij welke tafel het antwoord hoort.

Wanneer dit pdf-bestand gekocht is, krijg je via de mail het pdf bestand en kan het voor ieder kind uitgeprint worden.