‹ Terug

de tafelstraat

De tafels zijn belangrijk voor bepaalde onderdelen van het rekenen. Om tafels geautomatiseerd te krijgen, is het noodzakelijk om heel veel te oefenen. De tafelstraat maakt dit mogelijk. Met het gebruik van deze tafelstraat kunnen kinderen op een aantrekkelijke manier oefenen met de tafels. Hoe leuk om de tafels te oefenen met een interactief boek. In het boek kan op verschillende manieren geoefend worden. Bij de poster wordt een uitgebreid pakket met  dertig filmpjes meegeleverd. Per mail krijg je een wachtwoord om op deze site bij de filmpjes te komen.  

Met de whiteboardposter kan oneindig geoefend worden met de tafels. Ook bij aankoop van deze poster kan je gebruik maken van de dertig filmpjes om op verschillende manieren de tafels te oefenen. Op de pagina van de filmpjes staat ook een link naar een Prowise presenter bestand. Hiermee kunnen op het digibord de verschillende tafels worden aangeboden. Verder staan daar ook de dertig filmpjes met een link. 
Wanneer een tafel beheerst wordt verdienen ze de 'winkel' voor hun eigen winkelstraat. Dit is een stimulans om de tafels te gaan oefenen.

Hieronder vind je een overzicht van alle materialen.

 

 

 

Klik hier voor meer uitleg over de tafelstraat.

 

 

 Kijk voor de  materialen en prijzen in de webshop.

 

interactieve tafelboekjes (licenties) nieuw

Voor de tafels van 2 t/m 9 een interactief boek om de tafel te oefenen. De boeken zijn in het thema van de winkel die bij de tafel hoort.
In de boeken staan allemaal verschillende soorten opdrachten om de tafel te oefenen. Er staan ook filmpjes met opdrachten in. Er staat zelfs in de boeken een link met een pdf bestand om het bijbehorende werkboekje uit te printen. Zo kan de leerling, in een A5-formaat werkboekje, de antwoorden van de opdrachten opschrijven. 

Kortom met deze boeken kan op vele leuke manieren extra geoefend worden. De boeken kunnen gebruikt worden op een laptop, tablet, maar ook op het digibord. Het extra oefenen blijft op deze manier leuk.

 

Hoe werkt het?

Je koopt een licentie. Daarmee kan een heel schooljaar gebruikt gemaakt worden van deze boeken. Met meerdere devices tegelijk op één licentie. Voor je klas hoef je dus maar één licentie te kopen. Omdat de boeken pas net te koop zijn is de licentie nog voor dit schooljaar ('22-'23) maar ook voor volgend schooljaar ('23-'24).
Wanneer de betaling rond is krijg je via de mail een link en een wachtwoord om bij het gekochte boek te komen.

 

De oefenboeken van de tafel van 2, 3, 5, 6 en 7 zijn klaar en staan in de webshop.

De tafel van 4, 8 en 9 zijn nog in ontwikkeling.

 Klik hier om bij de boekjes te komen.

Hieronder staan de previews van de boeken die klaar zijn. Klik op het boek en kijk hoe het werkt.

een poster  (met filmpjes)   

De poster is 135x45 cm full colour bedrukt op 200 grams houtvrij papier.

Bij aankoop van een poster krijg je via de mail een wachtwoord, zodat je op de website bij dertig filmpjes komt, waarmee geoefend kan worden. Bij de filmpjes vind je ook een link naar het bestand in Prowise. In Prowise staan alle filmpjes en voor iedere tafel een pagina om de tafel aan te kunnen bieden. 

     

   poster 135x45cm

 

Klik hier voor de pagina met de filmpjes.

 

 

een whiteboardposter (met filmpjes)

Een whiteboard poster waarmee met een whiteboard stift oneindig geoefend kan worden met de tafels. Ook bij aankoop van deze poster krijg je via de mail een wachtwoord, zodat je op de website bij de dertig filmpjes komt, waarmee geoefend kan worden. Bij de filmpjes vind je ook een link naar het bestand in Prowise. In Prowise staan alle filmpjes en voor iedere tafel een pagina om de tafel aan te kunnen bieden. 

 

Tip!!

Plak de poster met dubbelzijdig tape op een mdf plaat, dat is handiger in gebruik.

 

  whiteboardposter 135x30cm   

 

 

Klik hier voor de pagina met de filmpjes.

 

 

alle winkels op A3 formaat  (pdf bestand)

Met dit bestand kunnen alle winkels op A3 formaat afgedrukt worden. Het is fijn dat wanneer er een tafel wordt aangeboden deze zichtbaar in de klas kan worden opgehangen. Iedere winkel kan afgedrukt worden met en zonder antwoorden. Wanneer de winkel zonder antwoorden gelamineerd wordt, kan er met een whiteboard stift antwoorden opgeschreven worden. Wanneer dit pdf-bestand gekocht is, krijg je via de mail het pdf bestand en kan het afgedrukt worden. 

 

 

kaartjes voor het aanbieden van de tafels (pdf bestand)

 

Dit bestand heeft 40 A'4tjes. Bij de tafels van 2 t/m 10 horen per tafel vier A4'tje om de tafel aan te bieden. Tien kaartjes met één boodschap voor op het bord, tien kaartjes met de tafelsommen, tien kaartjes met de antwoorden en tien kaartjes met afbeedlingen. Deze kaartjes zijn op verschillende manieren te gebruiken. Denk aan koppel en mix of aan de drie kaartjes die bij elkaar horen naast elkaar te leggen. Druk het af op dikker papier en lamineer het voor langdurig gebruik. Klik hier om de inhoud van het bestand te zien.


oefenblaadjes voor thuis
(pdf bestand)

Wanneer er een tafel geoefend moet worden, kun je met deze blaadjes de tafel mee naar huis geven. Op een A5 formaat blaadje staat de tafel die geoefend moet worden met een QR-code. De QR-code linkt naar een filmpje. Op een telefoon of tablet kan het filmpje bekeken worden en zo kan de tafel geoefend worden. Het oefenblad is er voor de tafel van 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 en 9. Wanneer dit pdf-bestand gekocht is, krijg je via de mail het pdf bestand en kan het voor ieder kind uitgeprint worden.

 

de tafelstraat als portfolio (pdf bestand)

Een kind kan zijn eigen winkelstraat gaan vullen met winkels. Wanneer een tafel beheerst wordt, mag de winkel in de winkelstraat geplakt worden. De winkelstraat bestaat uit twee delen. Het eerste deel is voor de tafels van 1, 2, 3, 4, 5 en 10. Het tweede deel kan er aan vastgeplakt worden en daar staan de overige tafels op. Wanneer dit pdf-bestand gekocht is, krijg je via de mail het pdf bestand en kan het voor ieder kind uitgeprint worden.

 

 

 

 

 

de tafelboekjes (pdf bestand)

Acht boekjes met bij ieder boekje een antwoordenboekje. Voor alle tafels een boekje op A5 formaat om met een tafel te oefenen. In ieder boekje staan twee QR-codes, dat is link naar een filmpje om de oefenen met de tafel en een om te checken of de tafel beheerst wordt. Verder staan er verschillende oefeningen in. Wanneer dit pdf-bestand gekocht is, krijg je een wachtwoord en kan het voor ieder kind uitgeprint worden. Voor meer uitleg klik hier voor een uitlegfilmpje. 

Klik hier om de tafelboekjes te downloaden. (hier heb je een wachtwoord voor nodig) Dit krijg je direct via de mail na aankoop in de webshop.

                          A5 formaat boekjes om de tafels te oefenen 

 

   


kleine winkels tafelstraat (pdf bestand)

Een pdf bestand om kaartjes te maken met de sommen en antwoorden van de tafels 2 t/m 10. 

Met de kaartjes kan de som en het antwoord bij elkaar gezocht worden of het memoryspel kan gespeeld worden.

Je kan de losse kaartjes met magneetplakband ook op een bord plakken om zo snel even de tafelsommen te oefenen.

Dit alles kan per tafel, maar ook met verschillende tafels door elkaar.

De grijze kaartjes maken het moeilijker, want daar ziet de leerling niet bij welke tafel het antwoord hoort.

Wanneer dit pdf-bestand gekocht is, krijg je via de mail het pdf bestand en kan het voor ieder kind uitgeprint worden.

Klik hier voor meer informatie.

 

speurtocht na de tafels 1, 2, 3, 4, 5,en 10 (pdf bestand)

Wanneer de tafels van 1, 2, 3, 4, 5 en 10 beheerst worden kan deze speurtocht gedaan worden.

Boodschappen doen bij de verschillende winkels en daar de juiste tafelsom met het antwoord bedenken.
Wie weet werkt dit ook wel motiverend om de tafels te oefenen, want wie wil er nou niet een speurtocht doen? 

Dit bestand bestaat uit 15 opdrachtkaarten die opgelost moeten worden. Na het oplossen van de opdrachten moet er een zin opgelost worden. Wie ontdekt de zin?

Het bestand bestaat uit: uitleg, 15 opdrachtkaarten (die gesneden en gevouwen moeten worden), een invulblad (om voor ieder kind af te drukken), een antwoordenkaart en een letterkaart.