‹ Terug

het letterfeest-pakket

 

Download na betaling in de webshop het pakket hier.

 

 

Het pakket bestaat uit allerlei materiaal dat je kunt downloaden en gebruiken voor een super leuk letterfeest.

 

Je kan met de verschillende materialen een circuit maken. Zo kan in kleine groepjes met de verschillende opdrachten gewerkt worden. Aan het eind van de dag zou je met de hele groep de bingo kunnen spelen. Met daarna als afsluiting de uitreiking van een letterdiploma met een heerlijk glaasje kinderchampagne en een zakje letterkoekjes.  

 

 

Om het materiaal te kunnen downloaden heb je een wachtwoord nodig. Dit wachtwoord is te verkrijgen via mijn webshop.

 

Wat zit er allemaal in het letterfeest-pakket?

 

de letterklep

Hoe leuk is het niet om tijdens het feest een letterklep op te hebben met alle aangeleerde letters. Maak je tijdens het feest gebruik van een circuit, dan kan dit een onderdeel zijn om deze zelf in te kleuren. Je kan ook kiezen voor een gekleurde letterklep. Dit alles is te downloaden. 

 

de letterspeurtocht

Hang door de school de kaartjes met de letters en opdrachten. Maak van je klas groepjes van twee. Elk groepje krijgt twee vlaggetjes en een invulformulier. Ze gaan op zoek naar de letters van hun vlaggetjes en maken de opdrachten bij iedere letter. Deze schrijven ze op het invulblad. Ze mogen daarna de letter uit het zakje pakken en op het vlaggetje plakken. Zo komt er op het vlaggetje onder de afbeelding het woord te staan. Wanneer het hele woord op het vlaggetje is geplakt is deze klaar.

Hang de vlaggetjes met de letters in je klas en er ontstaat een slinger. 

Het pakket bestaat uit 30 verschillende vlaggetjes (A4 formaat) met de bijbehorende letters. Verder zitten er 34 opdrachten-kaartjes bij. (iedere letter een kaartje) Deze kaartjes worden verspreid door de school gehangen. Dit alles is te downloaden.

 

 

raad de twee woorden

Hang tweeëntwintig  woord-kaartjes verspreid in het lokaal op. Doe de twee overgebleven woorden in een doosje o.i.d.. Geef iedere leerling het blad met de plaatjes. Laat het doosje zien met de twee kaartjes. Vertel dat er twee woorden in het doosje zitten en dat zij er achter moeten komen welke woorden dat zijn. Hier komen ze achter door onder elk plaatje waar het woordje van in het lokaal hangt het rondje te kleuren. Er blijven twee rondjes over.

Ra, ra, ra welke woorden zijn dat?

In het pakket zit het blad met de gekleurde plaatjes en de woordkaartjes. Dit alles is te downloaden.

de QR code letterfeest-speurtocht

Vijftien QR code kaartjes hangen verspreid over het terrein van de speurtocht. (dit kan zijn op het schoolplein, in de klas of in de wijk). De leerlingen krijgen een afstreepblad en gaan bijvoorbeeld in tweetallen op zoek naar deze kaartjes. Ze scannen steeds de QR code en krijgen een woord te zien. Dit woord lezen ze en strepen ze af op hun afstreepblad. Aan het eind van de speurtocht komen ze er achter welke twee woorden ontbreken. Dat zijn de twee plaatjes die ze overhouden op hun afstreepblad. Wie komt er achter de juiste twee woorden?

Dit spel werkt hetzelfde als het spel hierboven (raad de twee woorden). Het verschil is dat bij dit spel met een tablet of telefoon nodig is om de QR codes te scannen. 

het klinkerspel

Dit is een spel voor twee spelers in de Presenter van Prowise.

De een is groen en de ander is geel. Om de beurt mag een speler op de knop van de letterkiezer drukken.Het plaatje dat bij de klinker hoort mag dan op de klinker gesleept worden. Wie heeft er het eerst een plaatje op alle klinkers? Die is de winnaar en mag een rondje in het vakje van zijn/haar kleur slepen. Het spel kan dan opnieuw gespeeld worden tot het tijd is. (wanneer je met een circuit werkt)  In het pakket zit de link naar het spel in Prowise.

de woordbingo

Een bingospel met behulp van Prowise of filmpjes. De leerlingen mogen zelf hun twee bingokaarten maken door per kaart acht plaatjes te plakken. Iedere bingokaart wordt dus anders. Zo heeft iedere leerling twee bingokaarten en kan het spel twee keer gespeeld worden. Voor de plaatjes kan het bijgeleverde blad gebruikt worden. Om niet te hoge kopieerkosten te krijgen kan je er ook voor kiezen om na het spelen van het spel: raad de twee woorden, dat blad met plaatjes te gebruiken. Ook dit kan een opdracht zijn als je in een circuit werkt. Wanneer alle bingokaarten klaar zijn kan het spel met de hele klas gespeeld worden met op het digibord het bingospel in Prowise of met de twee filmpjes. Bij Prowise kan steeds door een leerling/leerkracht op een doos worden geklikt waar een woord uit tevoorschijn komt. Op het bord is ook goed bij te houden welke woorden er al geweest. Wie heeft het eerst alle plaatjes van de woorden die uit de dozen komen weg kunnen strepen?
Gebruik je het filmpje dan speel je het filmpje af en zet dan na ieder zichtbaar woord het filmpje even op pauze (klik op de spatiebalk). Zo kan de leerling het woord lezen en kijken of hij/zij het plaatje heeft van dit woord.   

In het pakket zitten de filmpjes, de bingokaarten en plaatjes om te downloaden en de link naar het bingospel in Prowise.

 

de letterdiploma

Aan het eind van de dag worden de letterdiploma's uitgedeeld. Dit kan op een feestelijke manier met kinderchampagne en een zakje met letterkoekjes. De label om aan het zakje met de letterkoekjes te nieten is ook te downloaden.

 

 

Heb je het pakket in '20-'21 gekocht klik dan hier.