‹ Terug

klokkijken

Om leerlingen te helpen bij het leren klokkijken kan de klok in de klas gebruikt worden. Een fijn hulpmiddel om het klokkijken te leren. Deze klok werkt als een gewone klok door het uurwerk dat er in zit en helpt dus wanneer de leerling wil weten hoe laat het is. Verder kan de klokkijkposter gebruikt worden. Deze poster is een goed visueel hulpmiddel om het makkelijker te maken.

Bij de poster wordt een Prowise Presenter les geleverd met interactieve filmpjes. Met deze filmpjes kunnen de leerlingen zelfstandig oefenen. Verder kan er op het digitale bord met de Presenter les instructie worden gegeven.

Met de spiekkaart heeft de leerling altijd een hulpmiddel bij de hand om te oefenen.

Hoe leuk is het niet om een diploma te ontvangen als het klokkijken beheerst wordt.

 

Kijk voor de  materialen en prijzen in de webshop.

 

een klok

Zet deze klok (32x32cm) met een werkend uurwerk in de klas. De afbeelding op de klok maakt het leren klokkijken makkelijker. 

 

een poster

Een poster met verschillende visuele hulpmiddelen om het klokkijken voor sommige kinderen te vereenvoudigen. De klok is verdeeld in vier vakken met vier verschillende kleuren. Verder staan er klokjes van 1 uur tot 5 voor 2 met de tijd eronder. Bij de poster krijg je een link met een wachtwoord om bij dertien verschillende filmpjes te komen. Bij de filmpjes hoort een werkboekje waarin de antwoorden ingevuld kunnen worden. 

 

   poster 70x50 cm 

 

 Klik hier om bij de filmpjes te komen. Het wachtwoord krijg je via de mail zodra de poster is besteld.

   

een spiekkaart

Een hulpmiddel om te gebruiken bij het leren klokkijken.              

     

   spiekkaart A5 formaat       

                               

  

 

een diploma (pdf bestand)

Hoe leuk is het? Wanneer je wordt beloond met een  'echte' diploma als je analoog kan klokkijken. 

   

    diploma A4 formaat       

 

filmpjes (horen bij de poster)

    Bij aankoop van de poster krijg je via de mail een wachtwoord om bij deze filmpjes te komen.

 

 

klokkijkkaartjes (pdf bestand)


Dit pdf bestand bestaat uit 144 kaartjes met alle analoge tijden (op 5 minuten nauwkeurig). Op één A4 staan twee klokken afgebeeld. Een klokkijkkaartje is dus op A5 formaat. Onder de klok staat de juiste tijd. Je kan er voor kiezen om dit los van de klok te gebruiken, door dit eraf te snijden. Met de kaartjes kan op veel verschillende manieren geoefend worden. Wanneer de betaling rond is krijg je een mail met daarin het pdf bestand.