‹ Terug

letterfeest met Kim en Sim


In dit letterfeestpakket staan Kim en Sim centraal. Bij kern start zijn de kinderen begonnen met Kim en Sim. Daarom is het leuk om een feestje te hebben met deze twee, wanneer alle letters zijn aangeleerd. Een heel mooi moment om even bij stil te staan en een feestje te vieren.

 

Koop via de webshop een wachtwoord om het onderstaande materiaal te downloaden. Klik daarna hier om in te loggen.


een letterklep

Tijdens het feest een letterklep met alle geleerde letters op de klep. Er zijn verschillende letterkleppen te downloaden: een gekleurde met Kim of Sim erop of een letterklep die de kinderen nog zelf kunnen kleuren. Werk je in circuitvorm dan zou dit een opdracht kunnen zijn tijdens het circuit.

 

een slinger

Bij een feest hoort een slinger. Daarom zitten er in het pakket vlaggetjes, waarmee de slinger gemaakt kan worden. De vlaggetjes zijn er gekleurd, maar ook als kleurplaat zodat de kinderen met elkaar de slinger kunnen maken.

 

 

een letterbeker

Om een wit kartonnen koffiebekertje (van de Action) kan deze wikkel geplakt worden, zodat het een letterbeker wordt. De beker kan gebruikt worden om uit te drinken, maar kan ook gevuld worden met letterkoekjes  met doorzichtig folie er omheen om mee naar huis te geven.

 

zaklampspel

Dit spel bestaat uit veertien kaartjes. Door met een zaklamp achter het kaartje te schijnen wordt er steeds een woord zichtbaar. Je zou de kaartjes verspreid op kunnen hangen, zodat ze de kaartjes moeten zoeken in de klas of door de school. Bij dit spel hoort een blad met zestien afbeeldingen. De opdracht is om er achter te komen welke twee afbeeldingen erover blijven. Dit kan ook weer een opdracht zijn voor als je in circuitvorm werkt. 
Dit spel is een idee van meester Sander.geheimtaal

Dit spel bestaat uit tien staande kaartjes met woorden in geheimtaal. De kinderen moeten met behulp van de geheimtaal achter de woorden komen die daar staan. De kaartjes kunnen verspreid in het lokaal gezet worden.

 

 


in de klas bij kim en sim (met de letterdoos)

Met dit bestand kan met de letterdoos gewerkt worden. Print het A3-blad uit en maak het magneetbord van de letterdoos onderaan de poster vast. Laat de kinderen zoveel mogelijk woorden maken, van wat ze op de plaat allemaal zien. Je kan de plaat ook gebruiken zonder de letterdoos. Er zit een A3 poster bij van de klas. Je kan in tweetallen of in groepjes werken. Wie kan de meeste woorden maken?

 

in de klas bij kim en sim (puzzelen)

Met de afbeelding van de klas van Kim en Sim kan gepuzzeld worden. Na het oplossen van de puzzel kan dezelfde opdracht gegeven worden als hierboven. Maak zoveel mogelijk woorden. De puzzel kan je het beste op het digibord laten maken, anders is het best klein. Je zou de afbeelding kunnen uitprinten als voorbeeld bij het puzzelen, maar dan zien ze natuurlijk wel al de hele afbeelding voor het schrijven van de woorden.bingospel

Wanneer de kinderen hun eigen bingokaart hebben gemaakt, kan er bingo gespeeld worden. Er zijn verschillende soorten spelen. Er is een bingospel waarbij de kinderen een keuze krijgen uit 14 woorden, waarvan ze er 5 op hun eigen bingokaart mogen kiezen en opschrijven. Of ze krijgen een blad met 14 plaatjes, waarvan ze er 5 op hun eigen bingokaart mogen plakken.
Nadat de kaarten klaar zijn kan het spel beginnen met op het digibord 14 ballonnen. Om de beurt mag er op een ballon geklikt worden. De ballon vliegt dan weg en er verschijnt een woord of een plaatje. De kinderen kijken op hun kaart.
Zien ze op het digibord een woord, dan hebben zij een bingokaart met de plaatjes of er verschijnt een afbeelding en dan hebben zij woorden op hun kaart geschreven. Zo moet er op alle twee de manieren toch gelezen worden.
Wie heeft er het eerst bingo? Bij ieder spel zijn er twee verschillende rondes.

 

 


een (puzzel)placemat

Verschillende placemats om te gebruiken voor het letterfeest. Er is een gekleurde placemat die gebruikt kan worden bij een letterfeestdiner van bijvoorbeeld een lettervermicellisoep of bij letterpannenkoeken. Deze is er ook in zwart-wit om voor het diner nog gekleurd te worden.
Er is ook een puzzelplacemat die op de achterkant gedrukt kan worden. Bij deze placemat blijven na vier opdrachten vier letters over die samen een woord vormen. Wie komt er achter dit woord? Dit blad kan natuurlijk ook alleen gebruikt worden zonder diner. Alle placemats zijn op A3 formaat af te drukken.

diploma's

Bij zo'n prestatie hoort een echte diploma. Er bestaan drie verschillende diploma's die afgedrukt kunnen worden. Hoe leuk met een echte handtekening van de juf of meester. Natuurlijk moet de leerling ook zelf tekenen.

 

 

etiket voor champagne

Bij een feestje hoort champagne. Dit etiket kan op een kinderchampagnefles geplakt worden.