‹ Terug

informatie Sint-pakket


Na betaling van € 4,50 nu voor € 3,50 voor het Sint-pakket (in de webshop) krijg je via de mail een wachtwoord. Met dit wachtwoord kan je dan hier alle gewenste materialen zelf downloaden.


Hieronder wordt beschreven wat je allemaal in het pakket kunt verwachten. Of klik hier voor een filmpje.

  • de rekenpiet

 

ballonnen op volgorde zetten

Met 4 filmpjes kan geoefend worden om de getallen op volgorde te zetten. Filmpje 1 is op volgorde t/m 10, filmpje 2 is op volgorde t/m 20, filmpje 3 is van klein naar groot t/m 100 en filmpje 4 is van groot naar klein t/m 100. Bij de filmpjes hoort een werkblad waar de antwoorden op kunnen worden geschreven.
Klik hier om te zien hoe de opdracht er ongeveer uitziet.


pakjes tellen

Met 2 filmpjes kan er geoefend worden met het tellen van tientallen en lossen. Er is een filmpje met getallen t/m 20 en een filmpje met getallen t/m 100. Bij de filmpjes kan gebruik worden gemaakt van een invulblad, maar het kan natuurlijk ook op een wisbordje gemaakt worden.


automatiseren t/m 10


Met 4 filmpjes van steeds 15 sommen kan er geoefend worden met erbij-sommen t/m 10. Er verschijnt steeds een som en het antwoord moet steeds opgeschreven worden. Na de 15 sommen verschijnen de antwoorden. De kinderen kunnen dus zelf hun werk nakijken.
Met 4 andere filmpjes van steeds 15 sommen kunnen de eraf-sommen t/m 10 geoefend worden.

Hoe leuk 8 filmpjes om alle sommen t/m 10 te automatiseren. Bij de filmpjes zit ook een werkblad waar de kinderen de antwoorden op kunnen schrijven.


automatiseren t/m 20

Met 2 filmpjes van16 som men kan er geoefend worden met erbij-sommen t/m 20. Er verschijnt steeds een som en het antwoord moet steeds opgeschreven worden. Na de 15 sommen verschijnen de antwoorden. De kinderen kunnen dus zelf hun werk nakijken.
Met 2 andere filmpjes van 16 sommen kunnen de eraf-sommen t/m 20 geoefend worden.

Hoe leuk 8 filmpjes om alle sommen t/m 10 te automatiseren. Bij de filmpjes zit ook een werkblad waar de kinderen de antwoorden op kunnen schrijven.


  • de taalpiet

 

welke code is het?

Met 4 filmpjes kan geoefend worden om achter de code te komen. Filmpje 1 is met letters t/m kern 2 van Veilig leren lezen, filmpje 2 is met letters t/m kern 3 van Veilig leren lezen, filmpje 3 t/m kern 4 en filmpje 4 is met woorden voor groep 4.  Bij de filmpjes hoort een werkblad waar de antwoorden op kunnen worden geschreven.
Klik hier om te zien hoe de opdracht er ongeveer uitziet.


puzzelen met letters

Met 3 filmpjes kan geoefend worden om van drie, vier of vijf letters een woord te maken. Filmpje 1 is met letters t/m kern 1 van Veilig leren lezen, filmpje 2 is met letters t/m kern 4 van Veilig leren lezen en filmpje 3 is met woorden voor groep 4.  Bij de filmpjes hoort een werkblad waar de antwoorden op kunnen worden geschreven.
Klik hier om te zien hoe de opdracht er ongeveer uitziet.

 

  • de leespiet

 

lees en teken

Bij de leespiet kun je kiezen uit 2 filmpjes. In filmpje 1 staan woorden met letters t/m kern 3. In filmpje twee staan zinnen die geschikt zijn voor kinderen uit groep 4. De filmpjes bestaan uit zinnen die gelezen en daarna getekend kunnen worden. Bij de filmpjes hoort een werkblad waarop alles getekend kan worden.

Klik hier om te zien hoe de opdracht er ongeveer uitziet.
lees en kleur

De leespiet heeft ook 2 filmpjes gemaakt waar een kleurplaat gekleurd moet worden. Er verschijnen in de filmpjes steeds zinnen waarin staat wat welke kleur gekleurd moet worden. De filmpjes zijn er in twee niveaus: een voor groep 3 met letters t/m kern 3 en een filmpje voor groep 4. Er kan natuurlijk ook voor gekozen worden om steeds de zinnen voor te lezen. Zo wordt het een soort luisteropdracht. 

 

  • de knutselpiet

 

slingers maken

Bij het pakket zit een bestand om slingers te kleuren, knippen en plakken. Op de slingers staan de pieten en de Sint uit het pakket. Het pakket bestaat uit 7 verschillende vlaggetjes.

Klik hier om te zien hoe de vlaggetjes eruit zien.

kleppen maken

Bij dit pakket zit een bestand om kleppen te maken. Hoe leuk geen hoed, maar een klep op tijdens het feest. Schrijf of plak met letters de naam van het kind op de klep. Het pakket bestaat uit 7 verschillende 'zonnekleppen'die gekleurd en geknipt kunnen worden. Maak er met hoedenelastiek een klep van en feesten maar.
Klik hier om te zien hoe de vlaggetjes eruit zien.

 

 

 

   • de spelletjespiet

 

bingo spelen

Bij dit pakket zit een bingospel voor groep 3 met woorden die bestaan uit letters t/m kern 2 en een met letters t/m kern 3. En er is een bingospel met woorden voor groep 4. Ieder bingospel heeft twee verschillende rondes. Je kan het spel op het digibord spelen met de  filmpjes. De kinderen maken eerst zelf hun bingokaart en daarna kan de bingo gespeeld worden. 
Klik hier om te zien hoe het bingospel werkt.


memory

 

Bij het pakket zit een memory. Leuk spel voor op het digibord. Maak in je klas een wedstrijd. De winnaar mag steeds tegen de volgende. Wie blijft er het langst in het spel?
Prowise presenter

 

Bij dit pakket zitten een aantal bestanden van de presenter van Prowise. 

 

  • de muziekpiet

 

dansen en zingen

Als extraatje heeft de muziekpiet een filmpje om te dansen met de danspieten en een filmpje met Sinterklaasliedjes uit deze tijd gevonden. Deze filmpjes zijn filmpjes van You Tube.

 

 

 

een kalender

Een pdf bestand met een A3 poster om te gebruiken tijdens het moment dat Sinterklaas in ons land komt. In de hokjes van de dagen kunnen stickertjes geplakt worden als het de dag is. Zo kan er worden afgeteld naar het grote feest op 5 december. Er kan ook een A4 kleurplaat van de kalender gedownload worden, waar de kinderen zelf de dagen op kunnen bijhouden.