‹ Terug

veilig leren lezen

Op deze pagina staat materiaal dat gebruikt kan worden bij de methode veilig leren lezen (Kim-versie).

Met dit materiaal kan er extra geoefend worden. Ik wens je veel plezier met het gebruik van dit materiaal!

 

interactieve leesboeken (licentie)


Zes interactieve leesboeken bij kern 1 t/m 6. In de eerste zes kernen worden bij Veilig leren lezen steeds vijf nieuwe letters aangeboden. Met de interactieve boeken kunnen de aangeboden letters extra geoefend worden. In de boeken zijn bij iedere letter vier pagina's om deze letter extra te oefenen. Dit gebeurt op verschillende manieren: in de boeken staan woorden met de bepaalde letter, er zijn filmpjes om flitsend te oefenen, bij de letters en bij de woorden kan geluisterd worden naar letterklank of het woord, er staan schrijfopdrachten in om de woorden te oefenen met schrijven. Deze kunnen gemaakt worden op een magneetbordje, maar ook met de letterkaartjes die via het boek gedownload en uitgeprint kunnen worden. Steeds de laatste tien aangeboden letters worden geoefend. Ook zijn er linken naar pdf bestanden die uitgeprint kunnen worden. Bij de laatste bladzijde wordt met een filmpje een dictee afgenomen. Kortom met deze boeken kan op vele leuke manieren extra geoefend worden.
Je koopt één wachtwoord en je kan met je hele klas op meerdere devices tegelijk aan de slag met het boek. De boeken kunnen gebruikt worden op een laptop, tablet, maar ook op het digibord. Het extra oefenen blijft op deze manier leuk.
Hoe ziet zo'n boek eruit? Kijk hieronder op de preview van: ik lees 1.

 

 

 

Klik op het boek hieronder voor een preview. Dit is een voorbeeld van het boek: ik lees 1.
Ontdek hoe het werkt.

 

  
Na de eerste zes kernen worden in kern 7 t/m 12 verschillende woordtypen aangeboden. Hier zijn ook interactieve boekjes bij te gebruiken. In het boekje staan steeds vier bladzijdes om het woordtype te oefenen. Er staan woordrijtjes, waarbij ieder woordje te horen is wanneer erop geklikt wordt en verder staan er steeds twee flitsfilmpjes om te oefenen met het tempo te verhogen. Er zijn verhaaltjes en verschillende schrijfopdrachten. Op vele leuke en verschillende manieren extra oefenen met een woordtype.
Ik lees 7 en 8 zijn al te koop in de webshop. De overige zijn nog in ontwikkeling. 

Het boek hierboven (ik lees 1) laat zien hoe het boek gebruikt kan worden. 
Klik hieronder op de afbeelding om te zien hoe ik lees 7 eruit ziet.

 



 

Hoe werkt het?

Je kan het hele schooljaar ('21-''22) oneindig gebruik maken van deze boeken door het wachtwoord via de webshop aan te schaffen. Wanneer de betaling rond is, krijg je via de mail een link naar de boekenkast en je ontvangt het wachtwoord van het gekochte boek.  

 

Klik hier om bij de boeken te komen.

Klik hier voor een kaartje om het wachtwoord mee naar huis te kunnen geven.

veilig en vlot

Met deze bestanden kunnen in de Presenter van Prowise alle woorden die in veilig en vlot staan geoefend worden. De woorden kunnen op verschillende manieren geflitst worden: zonder tijd, maar ook met tijd en dan steeds sneller. Het oefenen van de woorden in het boekje kunnen op een leuke manier beloond worden!

 

Klik op de afbeelding en je komt automatisch bij het bestand in Prowise.

 


 

stickerboeken

Bij de maanversie van Veilig leren lezen horen stickerbladen. Bij deze stickerbladen heb ik boekjes gemaakt. In de boekjes staan allerlei verschillende opdrachten waarbij de stickers geplakt kunnen worden. Verder moet steeds het woord geschreven worden. Op deze manier kunnen de leerlingen oefenen met de woorden die aangeboden worden in een bepaalde kern. Bij één stickerboek hoort één heel stickervel. Er blijven een paar stickers over, die bijvoorbeeld op de voorkant geplakt kunnen worden. Bij de meeste boekjes horen ook filmpjes. Deze zijn aan het boekje gelinkt met een QR code.
De boeken zijn er voor kern 7 t/m 11. Bij de maanversie hoorden ook ringboekjes. De woorden van de stickers staan daar in.
Klik op het boek om deze te downloaden.

letters flitsen en filmpjes kijken met de Presenter van Prowise

Met dit bestand kunnen per kern de aangeboden letters geflitst worden. Verder kan de letterklank bij de letter gehoord worden. Ook staat er bij iedere letter de link naar het letterfilmpje van Veilig leren lezen. Kijk naar het onderstaande filmpje voor een uitgebreidere uitleg van dit bestand. Het bestand is gratis te gebruiken en kan opgeslagen worden bij je eigen bestanden in de presenter.
Klik op het logo om het bestand te downloaden.

woorden goochelen met de Presenter van Prowise

Met dit bestand kan in de Presenter geoefend worden met het maken van woorden. Dit bestand is zo gemaakt dat je alleen maar met de tot dan toe aangeboden letters woorden kan maken. Door steeds één letter te veranderen ontstaat er weer een nieuw woord dat dan gelezen kan worden. Zo kan je op een snelle manier heel veel woorden lezen met alleen maar de letters die al aangeboden zijn. Kijk naar het filmpje om te zien hoe dat in zijn werk gaat.

Het bestand is gratis te gebruiken en kan opgeslagen worden bij je eigen bestanden in de presenter.
Klik op het logo om het bestand te downloaden.


diploma

Om ouders op de hoogte te houden over de vorderingen van hun kind, heb ik voor iedere kern een "diploma" gemaakt. Deze kan na een woordleestoets meegegeven worden. Zo kan een ouder zien welke letters het kind heeft geleerd en wat hij/zij kan lezen. Een leuke manier om ouders op de hoogte te houden.

 

Klik hieronder op de oefenkampioen die je wilt downloaden.