‹ Terug

veilig leren lezen

Op deze pagina staat materiaal dat gebruikt kan worden bij de methode veilig leren lezen (Kim-versie).

Met dit materiaal kan er extra geoefend worden. Ik wens je veel plezier met het gebruik van dit materiaal!

diploma

Om ouders op de hoogte te houden over de vorderingen van hun kind, heb ik voor iedere kern een "diploma" gemaakt. Deze kan na een woordleestoets meegegeven worden. Zo kan een ouder zien welke letters het kind heeft geleerd en wat hij/zij kan lezen. Een leuke manier om ouders op de hoogte te houden.

 

Klik hieronder op de oefenkampioen die je wilt downloaden.      

 

  

veilig en vlot

Met deze bestanden kunnen in de Presenter van Prowise alle woorden die in veilig en vlot staan geoefend worden. De woorden kunnen op verschillende manieren geflitst worden: zonder tijd, maar ook met tijd en dan steeds sneller. Het oefenen van de woorden in het boekje kunnen op een leuke manier beloond worden!

 

Klik op de afbeelding en je komt automatisch bij het bestand in Prowise.

 


 

lees en schrijf

Bij kern 1 t/m 6 van Veilig leren lezen heb ik één of twee filmpjes gemaakt om het schrijven van woorden extra te oefenen.

De filmpjes werken als volgt: het filmpje begint steeds met een woord, dat gelezen moet worden  (dit is wanneer het boek zichtbaar is). Wanneer de pen zichtbaar wordt, zet de leerling het filmpje op pauze en schrijft hij/zij het woord op het blad of legt de letters op het magneetbord. 

Wanneer de leerling de woorden op het schrijfblad schrijft kan na het filmpje de stickers (van de maan-versie) achter de woorden worden geplakt. Legt de leerling woorden op het magneetbord, dan zou eventueel het plaatje er naast gelegd kunnen worden.

Deze opdracht kan de leerling zelfstandig op een tablet doen, maar klassikaal op het digibord is natuurlijk ook mogelijk. 

 

Klik hier voor de schrijfbladen die bij de filmpjes horen.

Na het aanbieden van de eerste drie letters is filmpje 1 te gebruiken. Wanneer alle letters van de kern zijn aangeboden kan filmpje 2 gebruikt worden.

 

Klik hieronder op de afbeelding om bij het filmpje te komen.

kern 1

 

 kern 2

 

kern 3kern 4

 

kern 5

 

 

kern 6

 

 

schrijfbladen

 

 

Ik heb in Prowise Presenter een bestand gemaakt waar alle lees en schrijf filmpjes via een link te gebruiken zijn. In dit bestand staan ook de antwoorden.

Klik op de afbeelding en je komt automatisch bij het bestand in Prowise.

interactieve leesboekjes

Zes interactieve leesboekjes bij kern 1 t/m 6. Bij Veilig leren lezen worden in de eerste zes kernen steeds vijf nieuwe letters aangeboden. Met deze boekjes kunnen de aangeboden letters extra geoefend worden. In de boekjes zijn bij iedere letter vier pagina's om deze letter extra te oefenen. Dit kan op verschillende manieren: in de boekjes staan woorden met de bepaalde letter, er zijn filmpjes om flitsend te oefenen, bij de letters kan geluisterd worden welke letterklank er bij hoort, er staan schrijfopdrachten in om de woorden te oefenen met schrijven. Ook zijn er links naar pdf bestanden die uitgeprint kunnen worden. Kortom met deze boekjes kan op vele leuke manieren extra geoefend worden. De boekjes kunnen gebruikt worden op een laptop, tablet, maar ook op het digibord. Het extra oefenen blijft op deze manier leuk.

Hoe werkt het?

Je kan het hele schooljaar gebruik maken van deze boekjes door de link via de webshop aan te schaffen. Wanneer de betaling rond is krijg je via de mail een link om bij deze boekjes te komen. 

 

Op dit moment zijn er drie delen klaar, de andere drie zijn nog in ontwikkeling. Het is dus nog even wachten op het moment dat ze gebruikt kunnen gaan worden.

Klik hier om bij de boekjes te komen.