‹ Terug

interactieve boeken

Er bestaan twee series interactieve boeken bij de methode Veilig leren lezen:

  • ik lees ..

    De serie ik lees .. 1 t/m 6 is bedoeld voor leerkracht, om met de leerlingen, die dat nodig hebben extra te oefenen. Voor het oefenen thuis kan de serie ik oefen .. gebruikt worden. 
    Voor kern 7 t/m 11 bestaat alleen maar de serie: ik lees .., daarin wordt op vele verschillende manieren de verschillende woordtypen geoefend.

  • ik oefen ..    

    De serie ik oefen 1 t/m 6 is bedoeld voor de kinderen thuis om extra te oefenen met de aangeboden letters. Voor ouders is het dan vaak moeilijk om boekjes te vinden met woorden waar alleen de tot dan toe aangeboden letters in staan.

 

 

Hieronder vind je meer informatie over de twee series.

 

 

ik lees .. 

In de eerste zes kernen worden bij Veilig leren lezen steeds vijf nieuwe letters aangeboden. Met de interactieve boeken kunnen de aangeboden letters extra geoefend worden. In de boeken zijn bij iedere letter vier pagina's om deze letter extra te oefenen. Dit gebeurt op verschillende manieren: in de boeken staan woorden met de bepaalde letter, er zijn filmpjes om flitsend te oefenen. Bij de letters en bij de woorden kan geluisterd worden naar letterklank of het woord. Er staan schrijfopdrachten in om de woorden te oefenen. Deze kunnen geschreven worden op een wisbordje, maar ook met de letterkaartjes die via het boek gedownload en uitgeprint kunnen worden. Steeds de laatste tien aangeboden letters worden geoefend. Ook zijn er linken naar pdf bestanden die uitgeprint kunnen worden. Bij de laatste bladzijde wordt met een filmpje een dictee afgenomen. Kortom met deze boeken kan op vele leuke manieren extra geoefend worden.
Je koopt één wachtwoord (voor één schooljaar) en je kan met je hele klas op meerdere devices tegelijk aan de slag met het boek. De boeken kunnen gebruikt worden op een laptop, tablet, maar ook op het digibord. Het extra oefenen blijft op deze manier leuk.
Na de eerste zes kernen worden in kern 7 t/m 11 verschillende woordtypen aangeboden. Hier zijn ook interactieve boeken bij te gebruiken. In het boek staan steeds vier bladzijdes om het woordtype te oefenen. Er staan woordrijtjes, waarbij ieder woordje te horen is wanneer erop geklikt wordt. Verder staan er steeds twee flitsfilmpjes om te oefenen om het tempo te verhogen. Er zijn verhaaltjes en verschillende schrijfopdrachten. Op vele leuke en verschillende manieren extra oefenen met een woordtype.
Klik hieronder op een boek om het inkijkboek te bekijken.

 

  Kijk in de webshop hoe de andere delen eruit zien.

 

Klik hier om bij de boeken te komen.

Klik hier voor uitleg en de kaartjes van ik lees .. ik oefen .. 

Deze serie is iets minder uitgebreid dan de serie ik lees ... Er zitten namelijk heel weinig pdf bestanden in. Er zit voor de ouders ook wat uitleg bij over het aanbieden van de letters en woorden. Ook in dit boek zit er voor iedere letter oefenmateriaal in.
Je kunt de ouders een kaartje meegeven met een QR code en een wachtwoord erop. Zo kan het kind thuis op een device oefenen met het boek. Klik hieronder op een boek (inkijkboek) om te zien hoe deze eruit ziet.
Het boek: ik oefen 6 is nog in ontwikkeling en komt zo spoedig mogelijk ook in de webshop te staan. 

Klik hieronder op een boek om het inkijkboek te bekijken.

 

 Klik op de boekenkast om alle boeken te bekijken.

Klik hier om bij de boeken te komen. 

Klik hier voor uitleg en de kaartjes van ik oefen .. (werkt binnenkort!)

 

 

 

 

Hoe werkt het?

Je koopt één licentie waarmee je een heel schooljaar ('23 - '24) met alle leerlingen oneindig gebruik kan maken van het boek. Wanneer de betaling rond is, krijg je via de mail een link naar de boekenkast/boek en je ontvangt het wachtwoord van het gekochte boek. Ook bij de serie ik oefen .. hoef je maar één licentie te kopen en alle kinderen uit je klas kunnen thuis oefenen met het boek.
Klik hier voor filmpje met uitleg.