‹ Terug

interactieve boeken

Er bestaan twee series interactieve boeken bij de methode Veilig leren lezen:

  • ik lees ..

    De serie ik lees .. is meer bedoeld voor leerkracht, om met de leerlingen, die dat nodig hebben extra te oefenen. Hier zitten nl. veel pdf bestanden in, die geprint kunnen worden. 

  • ik oefen ..    

    De serie ik oefen .. is meer voor de leerling thuis bedoeld.

 

 

Hieronder vind je wat meer informatie over de twee series.

 

 

ik lees .. 

In de eerste zes kernen worden bij Veilig leren lezen steeds vijf nieuwe letters aangeboden. Met de interactieve boeken kunnen de aangeboden letters extra geoefend worden. In de boeken zijn bij iedere letter vier pagina's om deze letter extra te oefenen. Dit gebeurt op verschillende manieren: in de boeken staan woorden met de bepaalde letter, er zijn filmpjes om flitsend te oefenen, bij de letters en bij de woorden kan geluisterd worden naar letterklank of het woord, er staan schrijfopdrachten in om de woorden te oefenen. Deze kunnen geschreven worden op een wisbordje, maar ook met de letterkaartjes die via het boek gedownload en uitgeprint kunnen worden. Steeds de laatste tien aangeboden letters worden geoefend. Ook zijn er linken naar pdf bestanden die uitgeprint kunnen worden. Bij de laatste bladzijde wordt met een filmpje een dictee afgenomen. Kortom met deze boeken kan op vele leuke manieren extra geoefend worden.
Je koopt één wachtwoord (voor één schooljaar) en je kan met je hele klas op meerdere devices tegelijk aan de slag met het boek. De boeken kunnen gebruikt worden op een laptop, tablet, maar ook op het digibord. Het extra oefenen blijft op deze manier leuk.
Na de eerste zes kernen worden in kern 7 t/m 11 verschillende woordtypen aangeboden. Hier zijn ook interactieve boeken bij te gebruiken. In het boek staan steeds vier bladzijdes om het woordtype te oefenen. Er staan woordrijtjes, waarbij ieder woordje te horen is wanneer erop geklikt wordt. Verder staan er steeds twee flitsfilmpjes om te oefenen met het tempo te verhogen. Er zijn verhaaltjes en verschillende schrijfopdrachten. Op vele leuke en verschillende manieren extra oefenen met een woordtype.
Klik hieronder op het boek ik lees 1 en je kunt zien hoe het boek gebruikt kan worden. 
Klik hieronder op het boek ik lees 7 om te zien hoe ik lees 7 eruit ziet.

 

 

 

  Kijk in de webshop hoe de andere delen eruit zien.

 

Klik hier voor uitleg en de kaartjes van ik lees ..  

 

 Klik hier om bij de boeken te komen.ik oefen .. 

Deze serie is iets minder uitgebreid dan de serie ik lees ... Er zitten namelijk heel weinig pdf bestanden in. Er zit voor de ouders ook wat uitleg bij over het aanbieden van de letters en woorden. Ook in dit boek zit er voor iedere letter oefenmateriaal in.
Je kunt de ouders een kaartje meegeven met een QR code en een wachtwoord erop. Zo kan het kind thuis op een device oefenen met het boek. Klik hieronder op het boek om te zien hoe deze eruit ziet. De boeken voor kern 2 t/m 6 zijn nog in ontwikkeling en komen zo spoedig mogelijk ook in de webshop te staan. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe werkt het?

Je koopt één licentie waarmee je een heel schooljaar ('23 - '24) met alle leerlingen oneindig gebruik kan maken van deze boeken. Wanneer de betaling rond is, krijg je via de mail een link naar de boekenkast/boek en je ontvangt het wachtwoord van het gekochte boek. Ook bij de serie ik oefen .. hoef je maar één licentie te kopen en alle kinderen uit je klas kunnen thuis oefenen met het boek.
Klik hier voor filmpje met uitleg.