‹ Terug

woordfeest

Hoe leuk is het om na kern 11 weer een feestje te hebben. Na kern 6 een letterfeest om te vieren dat alle letters zijn aangeleerd.  En nu het schooljaar afsluiten met een feest dat gaat om de woorden die ze van kern 7 t/m 11 hebben geleerd. Kim en Sim hebben er zin in!

 

Kijk hieronder alvast naar het materiaal.
Wanneer je in de webshop het pakket hebt gekocht, krijg je het wachtwoord om al het materiaal te kunnen downloaden.

Klik hier wanneer je het wachtwoord hebt gekocht.
woordboom

Bij dit spel wordt de A3 poster van de woordboom gebruikt. Met het filmpje of de vragenkaartjes moeten de juiste antwoorden opgeschreven worden. Het is natuurlijk de bedoeling dat de kinderen zelf ook de vragen lezen en dat het niet wordt voorgelezen. De antwoorden van de vragen kunnen ze vinden op de poster. Dit kan een opdracht zijn voor als je in circuitvorm werkt. De vragen kun je als kaartjes in een bakje neerleggen.  Je kan er ook voor kiezen om het filmpje hieronder te laten zien of je zet een standaard met de QR code naar het filmpje bij de poster neer. Zo kunnen ze met een tablet de QR code scannen en op de tablet het filmpje kijken.
In het bestand zit ook een kleurplaat van de woordboom op A4 formaat. Hier kunnen ook de woorden nog bijgeschreven worden. Dit kan ook een opdracht zijn voor als je in circuitvorm werkt. Er is ook nog een memory spel met afbeeldingen en woordjes van de poster. Bij dit spel kunnen de kaartjes met afbeeldingen gebruikt worden, om bij te kunnen houden wie er aan het eind gewonnen heeft. Je kan er ook nog voor kiezen om na de memory de woorden van de kaartjes op te laten schrijven. 

Er is ook een poster van de woordboom (70x50 cm) verkrijgbaar in de webshop!!!!! Op deze poster staan twee QR codes. Met deze link kan er gepuzzeld worden (de afbeelding van de poster is dan een legpuzzel die op de tablet goed gelegd moet worden) en de vragen kunnen op de tablet ingevuld worden waarbij het kind direct ziet of het woord goed getypt is. 

 

zaklampspel

Dit spel bestaat uit vijftien kaartjes. Je zou de kaartjes verspreid op kunnen hangen, zodat ze de kaartjes moeten zoeken in de klas of school. Door met een zaklamp achter het kaartje te schijnen wordt er steeds een woord zichtbaar. Bij dit spel hoort een invulblad met vijftien afbeeldingen. De opdracht is om achter de letters bij de afbeeldingen te komen. Als alle vijftien letters onder de afbeeldingen zijn gevonden, worden er drie woorden zichtbaar. Welke woorden zijn dit? Dit kan een opdracht zijn voor als je in circuitvorm werkt. 

 


geheimschrift

Een werkblad waarbij de kinderen eerst achter de geheimtaal moeten komen door de woorden onder de afbeeldingen te zetten. Als ze daar achter zijn gekomen, kunnen ze de letters daar onder bij de juiste getallen te zetten. Daarna kan de opdracht onderaan het blad, door de geheimtaal te gebruiken, gemaakt worden.

 

bekertjesspel

Bij dit spel horen tien kartonnen koffiebekertjes. In het pdf bestand zitten tien wikkels die om de kartonnen koffiebekertjes gedaan moeten worden. Ook zitten er zestien kaartjes met een afbeelding bij. De opdracht is als volgt: op iedere wikkel staan woorden, er is steeds op iedere wikkel één woord dat er drie keer op staat. Van dat woord moet het kaartje met de afbeelding in de beker gestopt worden. Zijn alle bekertjes gevuld met een afbeelding dan blijven er zes kaartjes over. Welke woorden zijn dat? Er hoort een invulblad bij waar alles opgeschreven kan worden. Dit kan een opdracht zijn voor als je in circuitvorm werkt. 

 

puzzelplacemat

Met deze puzzelplacemat kunnen een aantal verschillende opdrachten gedaan worden. 

  1. Welk woord van de afbeeldingen hoort in de vakjes? Met de letters in de grijze vakjes kan een woord gemaakt worden. Welk woord is dat?
  2. Kleur de letters van de woorden waar je een afbeelding van ziet. Er blijven zes letters over. Welke woorden staan er?
  3. Doolhof. Kim wil naar Sim toe. Welke letters komt ze onderweg tegen? Kleur deze en schrijf de letters op volgorde. Welk woord komt eruit?
  4. Geheimtaal. Welke zin komt er uit de geheimtaal?
  5. Kleur in de rand alleen de woorden waar je een afbeelding van ziet. Er blijven zes woorden over. Welke zijn dat?

 

au of ou

Met dit spel wordt geoefend met au en ou woorden. Dit kan als een 'renspel' gedaan worden. De kinderen moeten tien afbeeldingen met au of ou woorden in de juiste emmer stoppen. Dit kan bijvoorbeeld op schoolplein. Op de achterkant van de afbeeldingkaartjes staat een letter. Met deze letters kan een woord gemaakt worden. Wie kan de twee woorden maken met de letters?
Print de kaartjes dubbelzijdig af, zodat op de achterkant van ieder kaartje met een afbeelding een letter komt.

eu, ui, uu en u

Met dit spel wordt geoefend met de bovenstaande letters. Dit gebeurt met een soort speurtocht. De kinderen krijgen een werkblad met zestien woorden. In de gewenste ruimte hangen 14 rondjes met eu, ui, uu en u woorden. Zij moeten erachter komen welke twee woorden van het werkblad niet in de ruimte hangen. Deze moeten zij zelf op de achterkant tekenen.

 

bingo

woorden-bingo

Bij een feestje kan een bingospel niet ontbreken. Daarom hoort er bij dit feestje ook een bingospel. Er is een bingokaart voor vijf en een voor zes woorden. Kies zelf welke je wilt gebruiken. De kinderen mogen zelf op de bingokaart vijf of zes woorden opschrijven van de woordkaart. Laat de woordkaart op het bord zien en zo kunnen de kinderen er zelf vijf of zes uitkiezen om op hun bingokaart te schrijven. Wanneer de bingokaarten ingevuld zijn kan de bingo beginnen. Klik op het bingo spel hieronder en het bingospel wordt zichtbaar. Klik steeds op een ballon en er verschijnt een afbeelding. De kinderen kijken of ze deze hebben opgeschreven. Wie heeft het eerst alle woorden weg kunnen strepen? plaatjes-bingo

Bij dit bingospel mogen de kinderen vijf plaatjes op een bingokaart plakken. Ze maken twee bingokaarten voor twee verschillende rondes. Wanneer de kaarten klaar zijn kan de bingo beginnen. Dit kan op verschillende manieren gedaan worden met de woordkaartjes. Het gaat er om dat de kinderen steeds het woordje zelf lezen en kijken op ze het plaatje op hun bingokaart hebben staan.

 

ballon met kaartje

Met deze bestanden moet het woord en het plaatje bij elkaar gezocht worden. Dat kan in Prowise, maar ook door te knippen en plakken. De plaatjes en woorden zijn hetzelfde als bij de plaatjes-bingo.


slingers

Bij een feestje hoort natuurlijk een slinger. Er zijn dus ook weer vlaggetjes om een mooie slinger te maken bij het feest. Je kunt kiezen uit drie verschillende soorten. Twee die al gekleurd zijn en een als kleurplaat.

feestklep

Bij een feestje hoort ook iets gezelligs op de hoofden van de kinderen. Daarom zit er bij dit pakket ook een feestklep. Er zijn verschillende kleppen verkrijgbaar. Gekleur of een die de kinderen zelf kunnen kleuren. Knip de klep uit, niet er aan de uiteinde plat elastiek aan vast en de klep is klaar.


diploma's

De keuze uit drie verschillende diploma's om het feestje met een diploma-uitreiking af te sluiten.


 

koekjesspel

Koop letterkoekjes en stop deze in een koektrommel of iets dergelijks. Laat de kinderen met de letters uit de trommel zoveel mogelijk woorden maken. Leg deze woorden bijvoorbeeld op een groot gekleurd blad en laat er met een tablet een foto van maken. Deze foto's kun je aan het eind van de dag laten presenteren.